beats by dre cheap

SAD Djevojčica zarađuje na lekcijama iz književnosti

11-godišnja Adora predaje u školama

Adora Svitak za predavanja o književnosti koja drži u školama diljem svijeta
Adora Svitak za predavanja o književnosti koja drži u školama diljem svijeta
 
 
 
Iako nikad nije rješavala test inteligencije, 11-godišnja Amerikanka Adora Svitak možda je najpametnija djevojčica na svijetu. Naime, umjesto da ide u školu – radi kao učiteljica.

Vjerojatno najmlađa učiteljica na svijetu, prve je lekcije počela držati u dobi od sedam godina, kad je izdala prvu knjigu, zbirku kratkih priča i savjeta za buduće pisce “Flying Fingers”. Lani je izdala zbirku poezije “Dancing Fingers”, koju je napisala zajedno sa starijom sestrom, a priprema još četiri naslova.

Svoje oduševljenje i znanje o književnosti malena je podijelila s učenicima više od 300 škola diljem svijeta, uključujući Kinu i Veliku Britaniju (putni su joj troškovi plaćeni). Usto, 11-godišnjakinja svakodnevno zarađuje 300 dolara za 50-minutnu emisiju za djecu i odrasle, koju snima iz podruma obiteljske kuće u Washingtonu.

Za jedno izlaganje na konferencijama velikih tvrtki poput Microsofta dobiva 10.000 dolara! No, otac John, fizičar, i majka Joyce pribojavaju se da bi u pubertetu Adoru mogli početi zanimati i “manje pametni “ sadržaji.

 
 

Drugi svijet
http://drugisvijet.blogger.ba
20/01/2009 12:50