15 LUDIH ZANIMANJA U SAD-U

1. Trgovac snovima

Poštanski službenik koji želi biti stand-up komicar na jednu noc. Biznismen koji želi provozati teretni vlak kroz zapadne zemlje. Psihijatar koji želi 20 spojeva s 20 djevojaka iz 20 razlicitih zemalja. Kako to ostvariti? Time se bave trgovci snovima, odnosno fantasy brokeri, ciji je posao da vam snove pretvore u javu. Tvrtke koje se bave ovim poslom nastale su u Chicagu, a njihov je posao u posljednje vrijeme doživio pravi boom. Svi koji žele ostvariti svoj san, za to ce zadovoljstvo morati izdvojiti 150 dolara.


2. Sakupljac loptica

Sakuplja sve vrste loptica – zagubljene, i one koje to nisu, košarkaške, golf-loptice i ostale kako bi se podrucje rekreiranja održalo cistim.

3. Lovac na mrave

Iskopava žive mrave koji se koriste za uzgoj na farmi mrava.


4. Sakupljac mozgova

Ne misli se na osobu koja organizira sastanke na vrhu vodecih kompanija, vec na jadnike koji polažu životinjske glave na stolove ili kuke u klaonicama, a zatim odvajaju i skidaju kosti lubanje i na kraju iz nje vade mozak…

5. Šumar-vatrogasac (Forestfire Lookout)

Ovo, na hrvatski jezik teško prevodivo zanimanje savršeno je za vojnicke tipove koji se ne boje visine. Posao se sastoji od cucanja u tornju nacionalnog parka ili šumskog rezervata i pravovremenog opažanja bilo kakvih znakova potencijalnog požara. To je cesto i vrlo usamljeno zanimanje. Amerikanci su godinama na te poslove primali tek vjencane parove.

6. Ocjenjivaci mirisa

Njihov se posao sastoji od cjelodnevnog mirisanja pazuha kako bi pomogli pri ocjenjivanju ucinkovitosti djelovanja pojedinog dezodoransa.

7. Uzgajivaci matica

Uzgajaju kraljice-pcele.

8. Razbijaci jaja

Jednostavno razbijaju jaja o plocu, a zatim sadržaj ulijevaju u poseban uredaj koji odvaja žumanjke od bjelanjaka, kako bi se oni mogli upotrijebiti u raznim prehrambenim proizvodima.

9. Chicken Sexer

I uz najbolju volju, nismo znali kako prevesti ovo zanimanje. A radi se, zapravo, o gledanju u pišu malim pilicima kako bi se ustanovilo jesu li decki ili cure i njihovom sortiranju.

10. Glacar nabora

Ove osobe po cijele dane peglaju nabore na cipelama koje se izraduju kako bi one bile savršeno glatke kada dodu u prodaju.

11. Serviser golf-palica

Serviser golf-palica skida sloj s palica za golf, a nakon toga stavlja celuloidnu traku na njih kako bi kožni držak ostao na mjestu. Ili tako nešto…?

12. Dimnjacar

Iako zanimanje dimnjacara u Europi postoji vec stoljecima, i iznimno je cijenjeno, u Americi ono skoro pa ne postoji. U Švedskoj tek nakon dvije godine ucenja dimnjacari mogu dobiti dozvolu za samostalno obavljanje posla.

13. ‘Njušaci’ jaja

Mirišu jaja iz potrganih paketa kako bi ustanovili jesu li pokvarena.

14. Okretaci jastuka

Okrecu jastuke na pravu stranu i zatežu navlake na njima kako bi izgladili nabore. Nas zanima rade li oni u fušu?

15. Uskršnji zeko

Treba poboljšati prodaju u trgovinama, na konvencijama i izložbama, a cesto ga se može naci i u bolnicama, gdje razveseljava pacijente, te na privatnim zabavama.

2 komentara

Komentariši